Termoetiketter

 

Termoetiketter har många användningsområden och hittas i en mängd olika branscher. Vanligt är att de används inom logistik som fraktetiketter, på lager och som enklare produkt- och innehållsförteckningsetiketter.

Vi på Jinnestål levererar termoetiketter i flera olika storlekar och färger, på både rulle och som stansade i låda. Du hittar både direkttermo- och termotransfer-etiketter i vårt sortiment. Dessutom har vi möjlighet att skapa termoetiketter med text, bild och andra grafiska uttryck som exempelvis variabeldata.

Direkttermo-etiketter

 

Direkttermo-etiketter har värmekänsliga egenskaper och byter färg vid påverkan av värme från skrivaren. På så sätt krävs ingen färg från skrivaren, utan färgen finns redan under etikettens ytskikt. Med hjälp av värmen bildas en kemisk reaktion som gör att text eller streckkoden blir synliga på etiketten.

DT används ofta när trycket inte behöver ha särskilt lång livstid, och är ett kostnadseffektivt och smidigt alternativ för flera områden.

Behöver ni skrivare? Vi hjälper till med det också!

 

Termotransfer-etikett – TT

 

Termotransfer-etiketter används när trycket behöver ha bättre hållbarhet och vara tålig mot exempelvis fukt, värme eller slitage.

En termotransfer-etikett är oftast i vanligt etikettmaterial. Istället för att materialet reagerar med värmen från skrivhuvudet använder man ett så kallat färgband som skrivarhuvudet värmer fast i etiketten. Med färgband blir det också möjligt att trycka olika färger, vilket ger dig möjlighet att skapa mer detaljerade och informativa etiketter.

Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.